Świat espresso i kaw mlecznych: harmonia smaku w filiżance Wyobraź sobie poranek we Włoskiej kawiarni sprzed stu lat. Aromat świeżo zmielonych ziaren unosi się w powietrzu, a dźwięk pierwszych maszyn parowych zwiastuje narodziny czegoś nowego – espresso. Choć Włochy są powszechnie uznawane za kolebki kultury kawowej, mit o wyższości włoskiej kawy nad innymi jest przesadzony. W rzeczywistości wiele włoskich palarni używa surowych ziaren niskiej…
Kawa pod ciśnieniem – odkryj potencjał Aeropressu Jeśli uwielbiasz kreatywność w świecie kawy, Aeropress powinien Cię zainteresować. Ta niepozorna „ręczna strzykawka” od lat inspiruje pasjonatów speciality coffee na całym świecie. A co najciekawsze, autorem tego prostego urządzenia jest Alan Adler – amerykański wynalazca, który zasłynął najpierw z zaprojektowania latającego dysku (frisbee) Aerobie, a dopiero później zrewolucjonizował branżę kawową. Jak to możliwe, że…